Učitel odborného výcviku David Baar se zúčastnil letošního Makro Gastro Festu 2025, kde byl připraven bohatý program plný inspirace pro odborníky i nadšence z oblasti gastronomie. Součástí programu byla show renomovaných michelinských a Bocuse d'Or šéfkuchařů, blok věnovaný kávě, od přípravy dokonalého espressa až po přednášku o tom, jak poznat zdravé a kvalitní kávové zrno, a také degustace špičkových vín pod vedením nejlepšího someliéra ČR Jakuba Přibyla.
Účastníci si mohli vyzkoušet i výrobu domácích sýrů krok za krokem, naučit se správnou přípravu mořských plodů a dalších specialit nebo se seznámit s aktuálními trendy ve vegetariánské kuchyni, které zaujmou i milovníky masa. Nechyběly ani praktické rady a nové normy týkající se hygieny v kuchyni pro profesionální provozy.
David Baar