Dne 11. března 2025 jsme se zúčastnili prestižní soutěže Gastro Kroměříž 2025, kde náš student Vojtěch Foltin reprezentoval školu v kategorii cukrář. Jeho soutěžním úkolem byla příprava talířového dezertu s využitím listového těsta.
Vojta získal 218 bodů a v silné konkurenci patnácti soutěžících obsadil 5. místo. Porota ocenila především vynikající chuť těsta i celkovou harmonii dezertu, což svědčí o skvělém výběru surovin a precizním provedení.
Náš dezert: inverzní listové těsto s gelem z červeného ovoce, vanilkovým krémem, espumou z vaječného likéru, citronovou glazurou, jahodovým prachem a čerstvými jahodami.
Soutěž byla pro studenta cennou zkušeností a zároveň motivací k dalšímu rozvoji.
Gratulujeme!
Eva Kalafut, DiS. | Učitelka odborného výcviku