Stravování

Stravujte se kvalitně

Informace

Jídelna

Máte nápad, jak zlepšit chod bufetu? Něco vám chybí? Ozvěte se nám na ved.sj@sstas-karvina.cz.

Nabízíme:

  • obědy pro studenty a zaměstnance naší školy
  • celodenní stravování pro studenty z Domova mládeže
  • obědy pro studenty a zaměstnance Střední zdravotnické školy v Karviné
  • obědy pro studenty a zaměstnance Střední průmyslové školy v Karviné
  • obědy pro veřejnost
  • večeře pro Fotbalovou asociaci České republiky působící v Karviné

Rádi uvaříme oběd i večeři pro vaše návštěvy či akce pořádané v areálu naší školy, a to i během víkendu. Služby jídelny si ale musíte objednat 14 dní předem u vedoucího stravování na 596 311 244, nebo na ved.sj@sstas-karvina.cz.

Informace

Bufet

Otevírací doba

Po-Čt 6:45-11:50 / 12:20-13:30
6:45-11:50 / 12:20-13:00

V době inventur se zkracuje otevírací doba dle potřeby a během školních prázdnin je bufet zavřený.

Máte nápad, jak zlepšit chod bufetu? Něco vám chybí?
Ozvěte se nám na ved.sj@sstas-karvina.cz

Pohoštění pro vaši akci

  • obědy pro studenty a zaměstnance naší školy
  • celodenní stravování pro studenty z Domova mládeže
  • obědy pro studenty a zaměstnance Střední zdravotnické školy v Karviné
  • obědy pro studenty a zaměstnance Střední průmyslové školy v Karviné
  • obědy pro veřejnost
  • večeře pro Fotbalovou asociaci České republiky působící v Karviné

Plánujete akci na půdě naší školy? Ve spolupráci s našimi učni z oborů kuchař-číšník a cukrář vám rádi připravíme pohoštění. Zastavte se do našeho bufetu v přízemí hlavní budovy a vyžádejte si produktové katalogy od paní prodavačky.

Objednávku pak proveďte nejpozději 14 dní předem u vedoucího stravování

Proč jíst u nás?

  • Vaříme z čerstvých a kvalitních surovin.
  • Jídelníček sestavujeme, aby byl v souladu s Nutričním doporučením Ministerstva zdravotnictví ČR (jeden bezmasý den v týdnu, minimum uzenin, méně vývarů, knedlíků, vepřového masa a sladkých pokrmů, více zeleniny, obilovin, rostlinných tuků apod.).
  • Rozumně kombinujeme potraviny, abychom dosáhli vyváženého poměru živin (např. luštěniny s obilovinami v případě aminokyselin).
  • Jídlo obohacujeme o nutričně hodnotné suroviny (quiona, vlašské ořechy, extra panenský olivový olej, luštěninová mouka k zahušťování apod.)
  • Z polotovarů vaříme minimálně a vybíráme pouze ty s nejmenším obsahem soli a ostatních nežádoucích látek.
  • Kupujeme pouze uzeniny s vysokým obsahem masa.
  • Používáme kvalitní maso, přednostně chlazené, žádné ořezy či mleté směsi. Maso si vždy meleme čerstvé.
  • Naše vývary vaříme pouze z kostí, ne z prášku. Bujóny pouze pokrm finálně dochucujeme a pořizujeme jen ty bez glutamátu, zbytečných éček a soli.
  • Jídlo připravujeme pouze na vhodných tucích, jako je máslo, sádlo a rostlinné oleje (i nerafinované za studena lisované). V maximální míře se vyhýbáme ztuženým tukům a palmovému oleji.
  • Pokrmy dochucujeme čerstvými bylinkami nebo čerstvým kořením bez glutamátu s minimálním obsahem soli.
  • Preferujeme čerstvou, případně mraženou zeleninu, která obsahuje více živin než sterilizovaná.
  • Bramborová kaše pochází z čerstvých brambor (vyhýbáme se kaši z prášku i loupaným bramborám).
  • Pitný režim zajišťujeme formou čajů, čerstvých citronů nebo 100% citronovou šťávou, sirupů a džusů s vysokým podílem ovoce bez zbytečných sladidel a éček.
  • Pravidelně aktualizujeme dokumentaci HACCP, která zajišťuje vysoký standard při zpracování potravin.

Obecné informace

  • Obědy se přihlašují NEJPOZDĚJI dva dny předem do 12,00 hodin.
  • Obědy se odhlašují NEJPOZDĚJI den předem do 12,00 hodin.
  • Hodnota potravin jednoho oběda činí 40 Kč
  • Vaříme v normě B - čistá váha syrového masa je obvykle 100 g. U ryb 120 g, někdy i více (např. u kachních stehen, pstruha apod.).
  • Množství pokrmů dle novelizace zákona 110/1997 Sb. uvádíme na nástěnce v naší školní jídelně a najdete ho také ve výdejně SPŠ a SZŠ.
  • Oběd nevydáváme bez čipu. Pokud ho student zapomene, musí zajít do kanceláře školní jídelny a domluvit se na dalším postupu. Čip získá student na studijním oddělení zdarma. Pokud ho ztratí, musí si koupit za 100 Kč  nový. Cizí strávníci si zakoupí čip v kanceláři stravování.
  • Oběd si můžete vybrat ze dvou jídel. Vyhrazujeme si nárok na změnu jídla.
  • Vyhrazujeme si také právo nárazově (z technických důvodů, v případě školení apod.) připravovat pouze jedno jídlo.
  • Pokud student onemocní, může první den oběd převzít rodinný příslušník. Další dny oběd musíte odhlásit, jinak vám je budeme účtovat v plné výši 94 Kč.
  • Strava ze školní jídelny je určena k přímé spotřebě.

Jak se začít stravovat ve školní jídelně?

  1. Řádně vyplňte a odevzdejte přihlášku ke stravování do 10. srpna daného roku. (Přihláška ke stažení)
  2. Studenti si aktivují čip či ISIC kartu v kanceláři stravování.

Jak zaplatit stravu

  1. Pro žáky, kteří odebírají pouze obědy založte u své banky souhlas s inkasem s měsíčním limitem 1 500 Kč (Zálohu vždy stáhneme po 15. dni v měsíci). Číslo účtu: 107-22331791/0100 (Komerční banka).
  2. Pro žáky, kteří odebírají snídani, oběd i večeři založte u své banky souhlas s inkasem s měsíčním limitem 2 200 Kč (Zálohu vždy stáhneme po 15. dni v měsíci). Číslo účtu: 107-22331791/0100 (Komerční banka).

Cizí strávníci mohou platit také stravenkami Sodexo GastroPass.

Jak objednat stravu?

Pomocí čipu nebo ISIC karty na objednávkovém terminálu, který najdete v jídelně.
Přes internet na www.strava.cz, číslo jídelny 3007.
Přihlašovací údaje dostanete v kanceláři stravování.

Cena stravy:

Studenti
oběd 40 Kč
Cizí strávníci
oběd 94 Kč

Výdejní doba SŠTaS.:

Oběd - výdej do jídlonosičů
11:00-11:15 h
Oběd - studenti, zaměstnanci a cizí strávníci
11:15-13:30 h

V době prázdnin všech školních prázdnin (více v dokumentu “Plán organizace a činnosti” na daný školní rok) se obědy vydávají pouze od 11:00 do 12:30 h.

Výdejní doba SPŠ

Oběd - studenti a zaměstnanci
11:45-12:00 h
Oběd - studenti a zaměstnanci
12:00-14:30 h